Сингапур – част 2

Пътепис за Сингапур – Част 2

Из „Обиколка в Югоизточна Азия“

МАРШРУТА НА ЦЯЛАТА НИ ОБИКОЛКА В ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ И ВСИЧКИ ПЪТЕПИСИ ЗА
СИНГАПУР, МАЛАЙЗИЯ, О-В ПУКЕТ, БАНКОК И О-В БАЛИ може да видите ТУК.

Какво е да си единствената жена навън по тъмно в индийския квартал и да вечеряш цветен лед насред пазара в Chinatown – това са само част от преживяванета по време на нашата Обиколка в Югоизточна Азия.

Вижте Първата част

Пътуването ни на връщане от Малайзия до Сингапур мина безпроблемно, като изключим огромното задръстване покрай границата. Там отново се наложи да слезем от автобуса и да минем паспортна проверка – добре, че си пазехме визите, които ни бяха дадени на хвърчащи листчета на летището в Сингапур.

ВИЖ ИНТЕРЕСНИ ОФЕРТИ ЗА ЕКСКУРЗИИ и ПОЧИВКИ в ЧУЖБИНА ТУК

Отидохме и се чекирахме отново в същия хотел – Park View Hotel.

Вече се беше свечерило, затова решихме последната вечер в Сингапур да се разходиме в кварталите Chinatown И Little India. Това са квартали, в които живеят съответно китайците и индийците в Сингапур.

В Chinatown навсякъде продаваха китайски стоки на добри цени. Имаше огромно разнообразия от пръчици за хранене, гривни, ветрила и всякакви други сувенири, подходящи за подарък. Навсякъде беше шарено колоритно и шумно. Намерихме едно мясро, насред пазара, където продаваха цветни лед с или без плодове. Самото т.м. ястие беше в огромно количество и повечето от половината оставихме недоядено.


РЕЗЕРВИРАЙ СВОЯ ПРЕСТОЙ ПРЕЗ BOOKING.COM И ВЗЕМИ 10 % ОТСТЪПКА

ПОЛУЧЕТЕ 41 долара ОБРАТНО ПРИ РЕЗЕРВИРАНЕ ПРЕЗ AIRBNB.COM


Интересно нещо за социалната система в Сингапур. Там, където продаваха този т.н. цветен лед, работеха доста възрастни китайци. Това е защото в Сингапур няма пенсионна система в смисъла, който ние му придаваме – човек да работи известен период години, ежемесечно да отделя някаква сума за осигурвки и накрая като остарее държавата да му дава пенсия. Таквоа чудо тука нема. В Сингапур всеки е длъжен да си осигури достатъчно средства, с които да изкара старините си.

След това се отправихме към Индийския квартал – мястото, в което ми се щеше да не бях стъпвала 🙂 Там още с първата крачка попаднахме в друг свят, като че ли си наистина бяхме в Индия. Контрастът дойде изневиделица и беше шокиращ. Както гледаш красивите и чисти булеварди и в един момент буквално попадаш в центъра на някакъв индийски базар за месо.

Харесайте страничката ми във FACEBOOK, за да научавате първи за нови пътеписи и изгодни оферти!

Навсякъде колеха, режеха със сатър, кръв по пода и миризмата, която се носеше, беше унищожителна.

Минахме покрай някакво заведение, където вечеряха само мъже. Явно има някакво ограничение за жените да излизат по това време навън.

Аз бях единствената жена по това време на това място онази вечер. И си щраках с фотоапарата на воля 🙂

Мъжете бяха тези, които вечеряха и пазаруваха из отворените все още магазини. На главния булевард в индийския квартал беше много цветно, но някак неприятно, поради липсата на хигиена навсякъде.

Това посещение тотално ме отказа да ходя до Индия някога.

Прекрачихме отново булеварда и отново си бяхме в хубавия, чист и спретнат, Сингапур.

Още снимки от Китайския и Индийския квартал на Сингапур може да видите по-долу:

Хареса ли ви статията? Моля споделете в: