Пътепис за Крит: Най-красивите плажове в Крит

Повече информация за маршрута, разходите и впечтления от пътешествието може да откриете ТУК.

По време на нашата лятна почивка на остров Крит, в четири от дните посетихме 4 от ТОП плажовете на острова, някои от които се нареждат сред най-хубавите плажове в Европа. Един ден бяхме на аквапарк – че къде на почивка с деца без аквапарк? А останалите два дни отделихме за културни мероприятия из по-големите градове т.е. разходка из Ретимно + фабрика за маслини и пещера в единия ден, и градска разходка из Ханя. (Лично мнение – град Ретимно е много по-чаровен отколкото Ханя. Ханя е вторият, а Ретимно е третият по големина град в Крит.) Тези 2 дни имаха своето тактическо приложение, а именно – изгорялата кожа да може малко да се поуспокои като й спестим слънчевото огряване поне за малко. 🙂


–> Разгледай и резервирай с отстъпка бюджетен хотел на остров Крит. Виж ТУК!


ПЛАЖОВЕ, КОИТО УСПЯХМЕ ДА ПОСЕТИМ:

Плаж Балос

Тюркоазена плитка вода, бели пясъци, невероятна панорама. Отвъд скалите започва по-дълбоката част, която е идеална за гмуркане с шнорхел. Плажът се намира в самия северозападен край на Крит. На плажа има няколко будки за храна и напитки, както и чадъри. До лагуната можете да стигнете с кола по черен път + пешеходен преход 30 минути по надолу по стръмнината ИЛИ чрез организирана екскурзия с лодка от Ханя и Кисамос. Плажът е спокоен от гледна точка на туристи, но това е само до момента преди няколко големи корби да изсипят няколко стотин човека на това райско място… Тогава атмосферата коренно се променя. 🙂

Elafonissi Beach

Тюркоазена плитка вода, лагуна, пясък с отенък на розово, кедрови дървета и идеално място за шнорхелиране. ов Крит. Има чадъри и шезлонги и плажни барове, но плажът е свръхпопулярен и лятно време е пренаселен. В близост има огромен безплатен паркинг. Елафониси се намира в югозападната част на о-в Крит. Името на плажа означава в превод „островът на елените“. Освен самостоятелно с кола, плажът може да се достигне и с обществен автобус от Ханя – тръгва е 9:00, а обратно от Елафониси тръгва в 16:00ч.


Falassarna Beach

Плаж Фаласарна редовно влиза в класации за най-красиви плажове – бил е обявяван за най-красив на остров Крит и един от най-красивите в Гърция и Европа. Освен самостоятелно с кола, плажът може да се стигне и с обществен автобус от Ханя – тръгва в 8:30 и се връща в 17:30ч. В някои участъци на този плаж пясъкът също имаше розов оттенък. Голям безплатен паркинг. Добро място за шнорхелиране, особено в южната част.


Ако и ти искаш да си върнеш част от заплатената сума за хотели, полети или продукти, регистрирай се на този линк ТУК и всеки нов потребител получава бонус от 10$ в сметката.


Seitan Limania Beach

Малък, каменист, труднодостъпън и живописен плаж, който се намира на около 10 км от летището на Ханя. Името му означава „Пристанището на дявола“. Вероятно причината се крие в това, че за да стигнете до него, трябва да вървите по стръмни и скалисти пътеки (всички съветват да сте с подходящи обувки, но не е невъзможно и по джапанки :Д). Типично за Крит, наоколо има много кози, които често си открадват по нещичко от багажите на посетителите, така че трябва да се внимава.


Харесайте страничката ми във FACEBOOK, за да научавате първи за нови пътеписи и изгодни оферти!


Други красиви плажове, които не успяхме да видим:

Глика Нера

В превод Глика Нера означава точно „сладка вода“, а името идва от сладководното изворче, което блика от скалите край плажа. Плажът е с камъчета и до него се стига или след 1-часов преход пеша, или с лодка.

Вай

На остров Крит се намира най-голямата естествена палмова гора в Европа, а плажът край нея се нарича Вай. Намира се в североизточния край на острова. Плажът е песъчлив и разполага с чадъри и заведения.

Превели

Плаж Превели се намира там, където река Мегас Потамос се влива в морето сред палмова горичка. А в морето стърчи самотна скала Сърце, едно от природните чудеса на Гърция.

Повече информация за маршрута, разходите и впечтления от пътешествието може да откриете ТУК.

Booking.com

Хареса ли ви статията? Моля споделете в: