Пътепис за Барселона. Стадионът на ФК Барса.

Къде може да кацнете с хеликоптер в Барселона, как се справя женския отбор на едноименния футболен клуб и къде може да покарате водно колело в центъра на града – това и още интересна информация, четете в настоящия пътепис за Барселона, част от поредицата пътеписи „С деца на Лазурния бряг + Средиземноморски круиз + Амалфийско крайбрежие“

ВИЖТЕ МАРШРУТА, ПРОГРАМАТА И РАЗХОДИТЕ ЗА ЦЯЛОТО ПЪТУВАНЕ ТУК.

КЪМ ПРЕДНИЯ ПЪТЕПИС ОТ ПОРЕДИЦАТА: ТУК

Имах голям план какво да видим в Барселона, докато сме там, но горещото време, обърканият градски транспорт и мрънкащите деца съкратиха пълноценното време за разходки и не можахме да разгледаме всички точки от проект-програмата.

Всеки път негодувам относно маршрута, по който е определено круизните туристи да преминават, за да стигнат от кораба до центъра на града. Пристанището е на пешеходно разстояние, но въпреки това всеки, който не иска да се възползва от услугите на платения шатъл автобус, трябва да направи една огромна заобиколка, за да се качи на надлеза (Моста на Европа) като започне от неговото начало. По-разумното решение е да се сложат стълби или асансьор, които стигат директно горе. Интересно е, че под надлеза се намира хеликоптерна площадка на Skytourbcn, на която видяхме 2 пъти да каца и излита хеликоптер.

Времето този път беше благосклонно към нас, за разлика от предния път, когато имаше много силен вятър и преминаването по моста беше предизвикателство. Прочетете пътеписа за предното ни посещение на Барселона ТУК.

Стадиона на ФК Барселона – Camp Nou

Как да стигнем до стадиона с градски транспорт?
Точно до пристанището от спирка Drassanes хващаме средно зелената линия на метрото L3 с крайна дестинация Zona Universitaria. Слизаме на спирка Les Corts.

Работно време на музея към стадиона е от 9:30 до 19:00ч., а билетите варират между 25-30 евро. Актуална информация може да откриете на сайта на стадион Camp Nou ето ТУК. Купи билети онлайн ТУК.


Ако и ти искаш да си върнеш част от заплатената сума за хотели, полети или продукти, регистрирай се на този линк ТУК и всеки нов потребител получава бонус до 10$ в сметката.


Стадионът беше най-важното, което искахме да видим в това наше кратко посещение на Барселона. Стадионът е с капацитет близо 100 000 души и е открит на 24 септември 1957. Това е най-големият футболен стадион в Европа. За съжаление едва когато отидохме на касата разбрахме, че самият стадион е затворен за реконструкция и не е позволен достъпа до него. И наистина – отвън изглеждаше много зле, даже не можехме да повярваме, че именно това е стадиона на футболен клуб Барселона. Решихме поне да посетим музеят към стадиона, който се оказа много интересен и интерактивно направен. Светлини, звуци, 360-градусов екран и още. Там се намираха 3-те купи на УЕФА, златната топка на Христо Стоичков и тениските на други известни футболисти, които са играли в клуба като Роналдиньо, Марадрона, Роналдо, Луис Енрике и Неймар. Оказа се, че към днешна дата женският отбор по нищо не отстъпва на мъжкия от гледна точка на успехи и победи.

Страшно много време прекарахме в клубния магазин, откъдето след дълго чудене решихме да вземем оригинална кожена футболна топка на ФК Барселона на нашия син Кристиян, който обича да рита. Не съобразихме обаче да купим топката надута, та след това в продължение на два дни се наложи да се разправяме с персонала на кораба и издирваме под дърво и камък помпа за надуване на топката. То не е една беля на купиш на детето си топка, която не може да използва.


Харесайте страничката ми във FACEBOOK, за да научавате първи за нови пътеписи и изгодни оферти!


ПАРК ЦИТАДЕЛА

След стадиона се придвижихме с автобус до парк Цитадела. По средата на пътуването ни, автобусът спря и каза всички да слизаме и да изчакаме следващия. Така и не разбрахме какво стана. До парк Цитадела може да се стигне и с метро като от стадиона (спирка Mercat Nou) се качим на червената метро линия L1 с крайна дестинация Fondo. Слиза се на спирка Arc de Triomf.

Парк Цитадела се намира близо до морето и е всъщност градският парк на Барселона. Освен приятните за разхождане алеи и зелени площи за пикници, в него се намират още Зоологическата градина, водна каскада, езеро с водни колела, Музеят на естествената история и Геоложкият музей. Следобедното слънце много ни напече и затова се качихме на водно колело и направихме няколко обиколки в езерото. Плувахме сред няколко патици и беше забавно.


–> Разгледай и резервирай с отстъпка бюджетен хотел в Барселона. Виж ТУК!


Много ми се щеше след това да минем през музея на Пикасо, но умората си каза думата, а и времето бе напреднало. Не остана време за Пикасо, но винаги е хубаво човек да има причина да се върне в Барселона. 🙂 Билетът на Музея на Пикасо е 12 евро/възрастен, а за деца под 18г. е безплатно). Актуална информация ТУК.

За другите забележителности като улица La Rambla, Готическия квартал, площад Каталуния и Саграда Фамилия, може да четете в другия ми пътепис за Барселона от предишното ни посещение. Вижте ТУК.

КЪМ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТЕПИС ОТ ПОРЕДИЦАТА –> Пътепис за Тунис

Хареса ли ви статията? Моля споделете в: