С ръчен багаж или с куфар? Предимства и недостатъци.

С ръчен багаж или с куфар – предимства и недостатъци

Преди да започна да изреждам предимствата и недостатъците при двата вида пътуване, бих искала да кажа как аз пътувам.

Винаги, когато сме с мъжа ми и без децата, абсолютно винаги пътуваме само с ръчен багаж – с 1 или две чанти, колкото позволява авиокомпанията безплатно.

Но, когато включим и децата в пътешествието заедно, то тогава се опитвам с максимални сили да огранича багажа до 1 куфар ( и в наистина краен случай – 2 ) с 4-5 раници… Досега не съм успявала да пътуваме някъде заедно цялото семейство и целия ни багаж да е само в раници. Надявам се като поотраснат малко, ситуацията да се промени, защото мъкненето на толкова чанти, куфар + бебешка количка и 2 малки деца под ръка си е такова преживяване, което не препоръчвам като цяло.

И така по-долу ще напиша предимствата при всеки един вид багаж, като следва да се разбира, че предимствата при единия означават недостатъци при другия.

ПРЕДИМСТВА при пътуване само с РЪЧЕН БАГАЖ:

  • Лесно пренасяне и транспортиране по летища, таксита, автобуси, влакове и т.н.
  • Никаква вероятност да си изгубите багажа от полета, така че няма да имате случй няколко дни да сте с еднакво бельо или необръснат.
  • Взимате най-важните и необходими неща, без да влизате в лирически отклонения „Ами ако … „
  • Самото приготвяне на пътуване само с ръчен багаж си цяло изкуство – как да съберете толкова много багаж в толкова малко пространство.
  • Ограниченията за това какво не трябва да има във Вашия ръчен багаж, в крайна сметка, не са толкова фрапантни и почти винаги сме взимали всичко необходимо. А по-едрите неща като например шнорхел, маска и плавници се наемали на място.
  • Можете да пристигнете до 1 час преди полета на летището, докато при пътуването с куфар е необходимо предварително да го чекирате и да пристигнете около 2 часа преди самия полет.

ПРЕДИМСТВА при пътуване с КУФАР:

  • Можете спокойно да приготвите по 2 тоалета на ден за всеки от 14-дневната си почивка на Бахамите
  • Може да сложите шампоана от 250 мл. + тоалетното мляко + лютеница, ако ви се дояде. Т.е. липства ограничението за до 100 мл. , както е при ръчните багажи и може да си сложите почти всичко, освен бомба и разни там самоделни утройства… 🙂
  • Не е нужно да натоварвате гърба си, постоянно носейки тежка раница.

Още СЪВЕТИ за планиране на Вашето мечтано пътуване, четете ТУК.


–> Разгледай и резервирай с отстъпка бюджетен хотел. Виж ТУК!


Харесайте страничката ми във FACEBOOK, за да научавате първи за нови пътеписи и изгодни оферти!

Хареса ли ви статията? Моля споделете в: