Гардаленд – най-известният увеселителен парк в Италия

Какво е да посетиш най-известния увеселителен парк в Италия и да се забуташ без да искаш в един от най-страшните атракциони там барабар с малките ти деца, четете в следващата част от нашето Пътуване с кемпер до Западни Балкани и Италия.

КЪМ ПРЕДНИЯ ПЪТЕПИС –> ДЕН 7: От Хърватия до езерото Гарда в Италия + Парк Natura Viva

Повече информация относно маршрута, разходите и всички пътеписи от пътешествието може да откриете ТУК.

Ден 8: GARDLAND

Гардаленд е един от най-добрите увеселителни паркове в Европа и света и най-популярния парк в Италия. Намира се в Северна Италия на 30 километра от Верона близо до езерото Гарда. В този увеселителен парк има атракциони както за най-малките деца, така и за възрастни. Освен увеселителния парк, в Гардаленд се помещава и Аквариум, в който може да се наблюдават разнообразни морски видове.

Работното време на Гардаленд се мени в зависимост от сезона, но през лятото, когато ние го посетихме, беше отворен от 10 до 23 часа. Актуална информация може да видите ТУК.

Цената на билетите само за парка ( без Аквариума ) е 42 евро за възрастни и 37 евро за деца под 10 г. Деца под 100 см. са безплатно. Всяка делнична вечер може да се влезе в парка след 18 часа като тогава цената е наполовина – 22 евро. Имайте предвид, че често има промоции на входните такси за парка. В България например преди време имаше едни талони за страхотна отстъпка ( 1 възрастен плаща и 2-3 деца влизат безплатно ), които вървяха с покупката на зърнени закуски Kellogg’s. По същия начин в Италия се раздаваха талони за отстъпка при покупка на вода Сан Тера. Отделно в Ибей могат да се открият много купони при които плащаш за 1 човек, а влизат 2-ма.

И така, с бодра стъпка, заредени с вода и сандвичи в раницата, пристигнахме пред входа на Гардаленд към 9:30 ч. Нямаше голяма опашка пред касите, но въпреки това площадът пред входа вече се беше позапълнил с хора. Точно в 10 часа започна кратко представление, по време на което различни анимационни герои, между които и Peppa Pig, танцуваха, пееха химна на Гардаленд и ни приветстваха за Добре Дошли. След това се отвориха портите…

В началото на парка близо до входа/изхода се намират по-бебешките атракциони за деца от 2 до към 6 годишна възраст. Тук е мястото да отбележа, че нашите деца далеч не са от най-смелите деца и обикновено предпочитат по-детски и безопасни атракциони. Та в началото нямахме грижи – заедно с тях се качихме на най, ама най-бебешките въртележки 🙂


Харесайте страничката ми във FACEBOOK, за да научавате първи за нови пътеписи и изгодни оферти!КЪЩАТА ВЪВ ФОРМА НА ДЪРВО

Още от входа вниманието ни беше привлечено от едно много интересно дърво, излезнало като че ли от приказките на Братя Грим. Намира се в центъра на парка и след бебешките атракциони се насочихме директно към него.

При влизане в Гардаленд на входа всеки получава карта на парка, на която са обозначени кои атракциони за каква възраст са подходящи и позволени. Така например със зелен цвят са обозначени тези атракциони, които са за деца под 120 сантиметра. Със синьо са обозначени тези, които са за деца над 120 см, а с червено – за над 140-150 см. височина или с друга дума – най опасните атракциони и най-страшните влакчета.

И така, отиваме ние при това така интересно дърво с мисълта, че е отбелязано със зелен цвят на картата и става за най-малките посетители. Наредихме се на опашката от желаещи да влязат, след това оставихме раниците на определено място, както ни казаха, и влезнахме вътре. Озовахме се в някаква тъмна стая, в която кънтеше някакъв страшен глас, дърдорейки нещо на италиански. Децата ни започнаха да се плашат, но ние ги успокоявахме, че няма нищо страшно – нали все пак сме на бебешки атракцион ( според обозначението на картата 🙂 ) След това отвориха вратите и влезнахме в огромна зала, когато имаше седалки от двете страни. Нямахме си ни най-малка представа какво щеше да се случи само след няколко минути…

Настанихме се на седалките, казаха ни да си вдигнем ръцете горе и автоматично бяхме закопчани с разни железа и след това се започна… Тези седалки започнаха да се люлеят като огромна гондола. Всички в залата започнаха да пищят. Стените също се въртяха и съвсем загубихме представа кое е горе и кое – долу.  В един момент гондолата спря и гледаме, че вратата, през която бяхме влезли в залата се намира на тавана!

Сигурно се питате как възприеха нащите деца случващото се: ами Криско ( на 4 г. ) само се оглеждаше и му беше любопитно какво се случва покрай него и не изглеждаше много изплашен за сметка на Ави ( 8 г. ), която постоянно крещеше до мен или по-скоро заедно с мен 🙂 Важното е, че накрая всички оцеляхме 🙂 Оказа се после след по-задълбочено преглеждане на картата, че този атракцион е бил отбелязан с червено кръгче ( ! ), а не със зелено, както ние си мислехме през цялото време.


–> Разгледай и резервирай с отстъпка бюджетен хотел в района на езерото Гарда. Виж ТУК!


Друг атракцион, който ни впечатли и на който децата ни се престрашиха да се качат, беше едно влакче, при което релсите бяха потопени във вода и имаше изкачване и след това – спууускане. Там се понамокрихме достатъчно колкото да се разхладим в този много горещ летен юлски ден. Също така се качихме на Трансгардаленд Експрес – влак, с който обиколихме целият парк и го видяхме от високо. На децата много им харесаха различните видове влакове.

Съпругът ми, Симеон, като „най-голямото дете“ в нашето семейство се спусна по няколко пъти на различни страшни влакчета и беше много доволен 🙂 Също така всички се качихме на една доста висока кула, от която се вижда целият парк. Кулата се върти бавно на 360 градуса и предлага страхотна панорама към всички страни.

Имаше много други атракциони, на които децата не искаха да се качат, защото ги беше страх. Това, което беше черешката на тортата, така да се каже, бе детския аквапарк до изходите на парка. Представлява една голяма пързалка с няколко разклонения, плитка вода – абе голям КЕФФФ. Имаше разни момичета от персонала на Гардаленд, които следяха и пускаха на групи определена бройка деца на всеки половин час. Еми нашите деца влязоха в две поредни групи от мерак, и в трета – нелегално ( прескочиха оградата на акрапарка) 🙂


Ако и ти искаш да си върнеш част от заплатената сума за хотели, полети или продукти, регистрирай се на този линк ТУК и всеки нов потребител получава бонус от 10$ в сметката.


Изтощени от дългия ден в Гардаленд се запътихме обратно към кемпера. Потеглихме към мястото ни за нощувка. Честно казано се чудехме дали да не останем да спим отново на същото място или да пропътуваме малко от пътя към Пиза – градът, който трябваше да разглеждаме на следващия ден. В крайна сметка се спряхме на втория вариант.

В района на езерото Гарда си бяхме набелязали да разгледаме град Сирмионе, който се намира и близо до Грдаленд, но за съжаление не ни останаха време и сили за него.

GARDALAND – CHIARAVALLE – 120 км. ( 2:00 ч.)

Мястото, на което спахме, се намира на следните координати:

44.926676        9.972186
N 44°55’36.03″       E 9°58’19.86″

Паркингът е огромен и е много подходящ за семействва, пътуващие с кемпер, тъй като отпред точно до него има зелена полянка и детска площадка. Има също така и 2 чешми, от които си наляхме питейна вода и си напълнихме резервоара на кемпера. Градчето се казваше Chiaravalle и представляваше по-скоро манастир с няколко жилищни сгради наоколо. Паркингът, на който спряхме, се намира на 200 метра от въпросният манастир. Мястото е доста тихо и отдалечено. Когато пристигнахме имаше само още един кемпер, който беше заел едната чешма и съответно ние паркирахме до другата. Направихме си вечеря, приспахме децата и след това останахме да се полюбуваме на нощното небе и луната.

КЪМ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТЕПИС –-> ДЕН 9: ПИЗА, WHITE BEACH И ТОСКАНА

Хареса ли ви статията? Моля споделете в: